Kosten dakisolatie

Door het dak te isoleren voorkomt u dat er warmte verloren gaat door het dak van het huis. Warmte stijgt immers op, dus door het dak kan tot 30% warmte verloren gaan. Wanneer dit verminderd kan worden door het aanbrengen van dakisolatie, levert dat een lagere energierekening op. De kosten dakisolatie kunnen uiteenlopen en dit heeft verschillende redenen. Ten eerste speelt het mee welk soort dak er geïsoleerd moet worden. De kosten dakisolatie kunnen ook anders uitvallen doordat het arbeidsloon per isolatiebedrijf kan verschillen. Het gebruik van materialen heeft ook invloed op de kosten dakisolatie. Door al deze factoren die meespelen in de kosten dakisolatie, is het verstandig om een offerte aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Door deze offertes krijgt u een goed beeld van de kosten dakisolatie en kunt u een keuze maken tussen deze isolatiebedrijven.

Kosten dakisolatie schuin dak

Een schuin dak kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde geïsoleerd worden. De kosten dakisolatie voor de binnenzijde zullen lager uitvallen dan de kosten dakisolatie voor de buitenzijde. Echter het isoleren van de binnenzijde werkt minder goed dan het isoleren van de buitenzijde. De binnenzijde is te isoleren met glaswol, of met isolatieplaatmateriaal. De keuze voor het materiaal heeft invloed op de kosten dakisolatie. Het isoleren van de buitenzijde is een stuk moeilijker. Hiervoor moeten de dakpannen verwijderd worden. Doordat er aan de buitenzijde geïsoleerd wordt, wordt meteen de gehele dakconstructie beschermd tegen kou en vocht. Hierdoor wordt de levensduur van het dak verlengd. De kosten dakisolatie bij het isoleren van de buitenzijde van een schuin dak zullen om deze verschillende redenen hoger uitvallen.

Kosten dakisolatie plat dak

Er zijn verschillende manieren om een plat dak te isoleren, die ook hun eigen kosten dakisolatie met zich meebrengen. Een plat dak kan aan de binnenzijde geïsoleerd worden, hoewel dit niet de meest rendabele manier is. Daarnaast kan de isolatie ook aan de buitenzijde worden aangebracht. Aan de buitenzijde is er de keus om de dakisolatie op twee manieren aan te brengen. Wanneer er veel gelopen wordt op het platte dak, bijvoorbeeld op een dakterras, is het verstandig om de isolatie op de dakbedekking te plaatsen. De meest isolerende werking ontstaat wanneer de isolatielaag onder de dakbedekking wordt aangebracht. De kosten dakisolatie verschillen per manier van isoleren, hoewel de kosten het hoogste zullen zijn wanneer de isolatie onder de dakbedekking geplaatst worden.  

Kosten dakisolatie zoldervloer

Als u een zolder heeft die niet of nauwelijks gebruikt wordt, is het een optie om de zoldervloer te isoleren. Hierdoor houdt u de warmte in de ruimtes die u wel gebruikt. De zolderruimte zal, nadat de zoldervloer geïsoleerd is, niet verwarmd worden door warmteverlies. De kosten dakisolatie van de zoldervloer liggen tussen de €1000 en €2000. Bij het isoleren van de zoldervloer worden er isolatieplaten op de vloer geplaatst. De totale kosten van het isoleren van de zoldervloer worden beïnvloed door het materiaal waar deze platen van gemaakt zijn.