Gevelisolatie

Op zoek naar een oplossing voor een beter geïsoleerde woning? Blauwe gevelisolatieGevelisolatie is hiervoor een hele goede mogelijkheid. Daarnaast is er natuurlijk nog meer soorten isolatie zoals dakisolatie en vloerisolatie. Zonder isolatie gaat er veel warmte verloren via de gevel. Het gevolg is dat er meer energie nodig zal zijn om het huis op een aangename temperatuur te houden. Dit is nadelig voor zowel het milieu maar ook zeker voor de portemonnee.

Mogelijkheden van gevelisolatie

Het isoleren van de gevel is op drie verschillende manieren mogelijk. Hierbij zit het verschil in de positie waar het isolatiemateriaal wordt aan- en ingebracht. Afhankelijk van de bestaande muur kan er gekozen worden voor één van de drie onderstaande gevelisolaties. Schakel een isolatie specialist in voor zekerheid over de beste keuze voor bij uw woning.

spouwmuurisolatie

Dit is gelijk de gevelisolatie met het hoogste rendement. Erg populair, alleen is het wel geheel afhankelijk van de huidige muur. Niet iedere woning heeft een spouwmuur en woningen die vanaf 1976 zijn gebouwd hebben vaak standaard al spouwmuurisolatie in de spouwmuur zitten. Om hier zeker van te zijn is het aan te raden om een bedrijf hiernaar te laten kijken.

Isolatie vanaf de buitenzijde

Is er geen spouwmuur aanwezig dan kan de isolatie aan de binnen- of buitenkant van de muur geplaatst worden. Het isolatiemateriaal laat je tegen de buitenmuur plaatsen en zal vervolgens afgewerkt worden. Er zijn veel soorten afwerkingen, denk hierbij aan gevelbekleding of een sierpleister. Het aanbrengen van de isolatie aan de buitenzijde is niet zelf uit te voeren. Het is raadzaam om hiervoor een specialist in te schakelen. Vergelijk geheel gratis specialisten uit de regio om een indicatie te krijgen van de kosten.

Isoleren van de buitengevel is één van de duurste vormen van isolatie. Dit is dan ook goed te merken in de isolatie die het oplevert. Het vraagt om goede vakmanschap en voorbereiding. In sommige gevallen dient u een bouwvergunning aan te vragen en kunt u zelfs subsidies ervoor krijgen.

Isolatie vanaf de binnenzijde

Gevelisolatie aan de binnenkant van de woning aanbrengen heeft enkeleHet gehele huis isoleren voor- en nadelen. Het grootste voordeel zijn de kosten, deze liggen relatief laag. Daarbij is het ook nog makkelijker om de klus zelf uit te voeren, alhoewel dit niet altijd aan te raden is. Wanneer het fout gaat, bent u duurder uit.

Het grootste nadeel is dat het rendement een stuk lager ligt. Het gewenste resultaat zal vaak minder zijn dan bij spouwisolatie en buitengevelisolatie, die vaak lucratiever is om te laten uitvoeren. Hier is natuurlijk wel het juiste budget voor nodig.

Wat zijn de kosten en besparingen?

De kosten van de verschillende soorten isolatie zijn geheel afhankelijk van uw woning. Het is lastig om hier een gemiddelde prijs aan te koppelen. Breed genomen zijn de kosten van spouwmuurisolatie €20,- per m2, bij isolatie aan de binnenmuur €50,- per m2 en bij gevelisolatie aan de buitenmuur rond de €120,- per m2. Deze kosten lopen dus erg uit één. Wanneer het mogelijk is raden we ook zeker spouwmuurisolatie aan. Is dit niet mogelijk? Dan hangt het vooral af van het budget. Is het budget toereikend voor buitengevelisolatie en is het ook toegestaan, dan verkiezen wij het isoleren van de buitenkant boven de binnenkant.