Kosten gevelisolatie

Van gevelisolatie zijn er drie voornamelijke opties. Iedere optie neemt weer andere kosten met zich mee. Bij gevelisolatie kunt u kiezen uit: spouwmuurisolatie, binnen gevelisolatie en buitengevel isolatie. Niet voor iedere muur zijn alle drie de opties mogelijk. De spouwmuurisolatie is enkel geschikt wanneer u een spouw heeft die nog niet geïsoleerd is. Daarnaast is gevelisolatie aan de binnen en buitenzijde van de muur wel mogelijk bij bijna alle muren. Er zitten we verschillende voor- en nadelen aan de diverse methodes. Zo ook het verschil in de kosten!

Wat is de meest geschikte optie voor u? Qua terugverdientijd is spouwmuurisolatie duidelijk de beste isolatie. Bij binnen gevelisolatie is het nadeel dat de binnenruimte word ingekort, afhankelijk van de dikte van de isolatie, zullen de muren iets meer naar binnen komen. Bij buiten gevelisolatie is het grootste nadeel de kostenpost, het materiaal is duur en de terugverdientijd is hierdoor het langst van de drie.

Wat bepaald de prijs?

De prijs wordt voornamelijk bepaald door het materiaal wat nodig is. Bij gevelisolatie aan de binnen en buitenzijde is er naast het isolatiemateriaal ook de afwerking nodig. Voor de binnenkant is dit een nieuwe verflaag of stucwerk en aan de buitenzijde is dit een keuze van gevelbekleding.

Natuurlijk vraagt de vakman ook een uurtarief of een totale prijs voor het uitvoeren van de isolatie. Ook dient er rekening gehouden te worden met machinekosten. Vooral bij spouwmuurisolatie moet er een speciale machine gebruikt worden om de isolatie in de spouwmuur aan te brengen.

Niet te vergeten is het oppervlak van de gevel. Veelal wordt er gerekend met een prijs per m2. Hoe groter het oppervlak hoe duurder de bovenstaande kostenposten worden.

Kosten op een rij

Wat voor kosten kunt u verwachten bij het laten uitvoeren van gevelisolatie. Deze hebben we onder verdeeld in de drie methodes. Zoals eerder vermeld zijn de kosten bij spouwmuurisolatie opmerkelijk lager. Bij gevelisolatie aan de buitenkant is er een grotere investering nodig. Wel levert dit ook de grootste besparing op.

Gevelisolatie Investering per m2 Investering voor 90 m2
Spouwmuurisolatie €15,- €1.350,-
Binnen gevelisolatie €95,- €8.550,-
buiten gevelisolatie €125,- €11.250,-

Wanneer spouwmuurisolatie mogelijk is, dan raden wij zeker aan om daar voor te kiezen. Voor overige gevelisolatie is wat meer budget nodig, hierbij is binnen gevelisolatie nog iets voordeliger. Om te kijken wat de beste investering is, zal er ook gekeken moeten worden naar de besparingen van gevelisolatie.

Vergelijk isolatiebedrijven en bespaar!

De bovenstaande prijzen zijn een indicatie en liggenbuiten gevelisolatie aanbrengen dus niet vast. Door een gratis vergelijking aan te vragen is het mogelijk om te besparen op deze kosten. Krijg inzicht in de kosten die diverse isolatiebedrijven bij u uit de regio aanbieden en kom in contact met deze specialisten. Uiteraard kunt u ook altijd extra advies inwinnen voordat de investering word gedaan. Maar met behulp van de vergelijking kunt u dus gemakkelijk honderden euro’s besparen!