Prijzen isolatie

Door uw huis te isoleren, kunt u heel wat kosten besparen. Uw huis koelt minder snel af in de winter waardoor u minder stookkosten hebt en in de zomer blijft het huis lekker koel. Uw huis is energiezuinig waardoor deze ook nog eens meer waard wordt op de markt. De isolatie prijzen moet u natuurlijk niet vergeten, maar deze verdient u met gemak weer terug met wat u er uiteindelijk mee kunt besparen. Isolatie prijzen voor bijvoorbeeld glaswol, steenwol of purschuim zijn niet erg hoog en kunnen uiteindelijk een groot verschil maken voor uw huis.

Waardoor worden de isolatie prijzen bepaald?

De isolatie prijzen zijn te bepalen aan de hand van een aantal factoren. U moet hierbij natuurlijk eerst denken aan het te isoleren oppervlak. Hoe groter dit is, hoe hoger de kosten zullen zijn omdat u meer materiaal nodig hebt. Daarnaast is ook de bereikbaarheid van grote invloed, evenals de keuze van het materiaal waarmee u uw huis wilt isoleren. Het ene materiaal zal iets duurder zijn dan het andere, maar geeft vaak ook weer extra voordelen. Als u een vochtig huis hebt, is ook dit van invloed op de isolatie prijzen.

Hoe kunt u uw huis isoleren?

Als u ervoor kiest uw huis te isoleren, moet u kijken wat u precies wilt isoleren. U kunt hierbij kiezen uit isolatie van de gevel, van het dak, van de vloer, van de kruipruimte en van de ramen in uw huis. Voor ieder soort worden weer andere isolatie prijzen gehanteerd, aangezien ieder oppervlak weer een vak apart is. Bij gevelisolatie kunt u bijvoorbeeld kiezen voor spouwmuurisolatie wat relatief goedkoop is, maar uw muur moet hiervoor wel geschikt zijn. Bij sommige huizen is dit niet mogelijk waardoor u voor andere manieren moet kiezen die iets duurder uitvallen. Als u het dak wilt isoleren, kunt u kiezen uit isolatie van de binnenzijde of de buitenzijde, waarbij isolatie van de binnenzijde wat goedkoper is. Daar staat echter tegenover dat de isolatie van de buitenzijde van het dak een groter effect heeft en u dus op lange termijn meer geld kunt besparen. Een plat dak valt ook zeer goed van isolatie te voorzien.

Subsidie om isolatie prijzen draaglijk te maken

Goede isolatie draagt bij aan het milieu omdat u hierdoor minder hoeft te stoken en u dus minder energie verbruikt. Om u hierbij een stukje tegemoet te komen, kunt u om deze reden subsidie ontvangen als u besluit isolatie aan te leggen. Hierdoor worden de isolatie prijzen wat lager en is het aantrekkelijker uw huis te isoleren. Als u het plaatsen van isolatiemateriaal uitbesteedt, kunt u gebruik maken van een verlaagd btw-tarief. U betaalt dan geen 21 procent over de gemaakte arbeidsuren, maar slechts 6 procent. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Daarnaast kan ook uw gemeente u helpen met verschillende subsidies op dit vlak en is het mogelijk een lening aan te vragen om uw woning te isoleren. De isolatie prijzen zijn daardoor goed te dekken en uiteindelijk verdient u deze terug door de vermindering aan stookkosten.