Purschuim

Als u kiest voor spouwmuurisolatie hebt u vast het woord purschuim wel voorbij zien komen. Dit materiaal is zeer geschikt voor deze klus en is relatief eenvoudig aan te brengen, al is het wel aan te raden dit door een specialist te laten doen. Voor spouwmuurisolatie door middel van purschuim zijn slechts een aantal gaatjes in de muur voldoende om uw huis te isoleren. Dit schuim is qua aanschaf wat duurder per vierkante meter dan bijvoorbeeld glaswol of steenwol, maar u hebt veel minder last van troep en andere ongemakken bij het plaatsen. Een zeer goede optie dus als u de spouwmuren wilt isoleren.

De eigenschappen van purschuim

De unieke eigenschappen van purschuim maken dit materiaal zo geschikt om de spouwmuren te isoleren. Het schuim hecht zich erg makkelijk aan andere materialen, zonder leidingen en kabels te beschadigen. Daarbij vloeit het zeer makkelijk overal tussen en blijft het uitzetten tot het tegendruk ervaart van bijvoorbeeld een muur. Hierdoor vult het met gemak alle kleine gaatjes op. Daarbij is het waterafstotend en neemt het geen vocht op, zodat schimmels en andere ongewenste narigheid zich niet in en op het schuim kunnen hechten. Met purschuim kunnen de muren blijven ademen en zijn ze bestand tegen de verschillende invloeden van het weer. Naast deze eigenschappen is er natuurlijk nog een hele belangrijke eigenschap, namelijk de hoge isolatiewaarde van purschuim. Hierdoor hebt u geen warmteverlies meer waardoor u veel minder hoeft te stoken dan u normaalgesproken doet.

Hoe wordt een spouwmuur geïsoleerd met purschuim?

Om een spouwmuur te isoleren met purschuim moeten er een aantal gaten in de muur geboord worden. Deze gaten zijn ongeveer 16 millimeter groot. Vervolgens wordt er een speciale componentenspuit gebruikt om het schuim in de spouwmuur te spuiten. De componentenspuit past precies door de gaatjes in de muur. Het schuim wordt als vloeibare substantie in de spouw gespoten, waar het zich tot schuim vormt en in alle hoekjes en gaatjes kruipt. Tijdens het vullen van de muur komen er dampen vrij, die schade kunnen toebrengen aan uw gezondheid. Daarom is het belangrijk dit door een specialist te laten doen. Na ongeveer 1 tot 2 minuten wordt de massa hard. Om te zorgen dat er later niets meer te zien is van de werkzaamheden, worden de gaatjes die in de muur geboord zijn, netjes afgedicht met metselspecie.

De kosten van purschuim

Als u besluit purschuim te gebruiken om de spouwmuur te isoleren, moet u denken aan ongeveer €25,- per vierkante meter. Dit zijn enkel de materiaalkosten. Mocht u de isolatie uitbesteden, wat wel verstandig is om te doen, dan komen hier nog extra kosten bij op zoals arbeidsloon, gebruik van de machines en btw. Als u van tevoren wilt weten wat het u ongeveer zal gaan kosten, dan kunt u een spouwmuurisolatie offerte aanvragen. Hiermee weet u van tevoren waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kunt u ook informatie inwinnen over mogelijke andere manieren van spouwmuurisolatie, zodat u weet of purschuim de beste keuze is voor uw huis.