Kosten spouwmuurisolatie

Is het bij uw woning mogelijk om spouwmuurisolatie toe te passen, dan is de volgende stap om het daadwerkelijk uit te voeren. Hiervoor zijn verschillende isolatiebedrijven bij u in de regio actief. De kosten van een spouwmuurisolatie zullen per bedrijf verschillen. Alleen we kunnen wel een richtprijs mee geven in combinatie met het rendement van spouwmuurisolatie, ziet u hoe interessant de investering is.

De kosten voor spouwmuurisolatie worden per vierkante meter berekend. Voor een vierkante meter kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van €15,- euro. Er zijn dan wel diverse soorten isolatiemateriaal, alleen in de kosten zit hier nauwelijks verschil tussen.

Wat bepaald de prijs?

De belangrijkste factor is het aantal vierkante meter van de gevel. Het is heel gemakkelijk om het totale oppervlak te berekenen. Neem de lengte x de hoogte van alle vlakken. Vervolgens kunt u het oppervlak van de ramen en deuren hier vanaf trekken. Wat over blijft is hetgeen waar de spouwmuurisolatie aangebracht kan worden.

Een gemiddelde tussenwoning heeft een oppervlak van 60 m2 aan gevel, dit is dan natuurlijk enkel de voor en achterkant van de woning. Bij een hoekhuis komt hier nog een zijkant kijken en ligt het gemiddelde rond de 90 m2. Bij een vrijstaande woningen kan het heel erg uiteenlopen. Zo zijn er woningen met een oppervlak van 100 m2, maar ook woningen met bijvoorbeeld 1000 m2.

Bij een tussenwoning met een oppervlak van 60m2 liggen de kosten van spouwmuurisolatie rond de €900,- euro. Waarbij de kosten voor 90 m2 rond de €1.350,- liggen. Deze kosten zijn inclusief het materiaal en het aanbrengen van de isolatie.

 

Bespaar op de kosten van isolatiebedrijven

Aangezien het allemaal een indicatie is van de prijs die isolatiebedrijven hanteren, is het aan te raden om een gratis vergelijking aan te vragen. Met behulp van deze vergelijking krijgt u inzicht in de mogelijkheden en kosten van spouwmuurisolatie. Vraag advies aan bij de vakman en deze zal u verder helpen waar nodig uiteraard. Bespaar tot wel 30% op de kosten van spouwmuurisolatie. Om nog maar te zwijgen over het rendement.