Spouwmuurisolatie offerte

Door de spouwmuren van uw huis te laten isoleren, zal u dat een heleboel stookkosten per jaar schelen. De kou trekt daardoor namelijk minder makkelijk uw huis binnen en de warmte trekt minder snel uw huis uit. Dat scheelt jaarlijks een heleboel voor uw portemonnee. Voor u daar echter van kunt genieten, moet u uw huis beter laten isoleren. Dit brengt kosten met zich mee die u waarschijnlijk van tevoren graag wilt weten. Hiervoor kunt u een spouwmuurisolatie offerte aanvragen. Hierin wordt een goede indicatie gegeven welke kosten u kunt gaan verwachten en als u offertes van meerdere bedrijven opvraagt, kunt u deze met elkaar vergelijken. Zo ziet u snel welk bedrijf voor u de beste keuze is. Een spouwmuurisolatie offerte is dus zeer nuttig.

Verschillende materialen op de spouwmuurisolatie offerte

In de spouwmuurisolatie offerte zult u zien dat er van een bepaald materiaal is uitgegaan. Dit kan purschuim, steenwol of glaswol zijn of uit isolatiekorrels bestaan. Ieder van deze materialen heeft zijn eigen eigenschappen die deze voor de isolatie van de spouwmuren geschikt maakt. Steenwol is bijvoorbeeld ook nog eens erg geluidsdempend, glaswol heeft een streepje voor wat betreft vochtbestendigheid, isolatiekorrels van piepschuim zijn lekker licht en niet zo duur en purschuim is ideaal voor oneffen spouwmuren omdat ze alle gaatjes en kieren vanzelf dicht maken. Daarbij hangt er aan ieder materiaal weer een ander prijskaartje die u op de spouwmuurisolatie offerte kunt terugvinden. Met de prijs en de eigenschappen van de materialen, kunt u een goede keuze maken die bij uw situatie past.

Het bedrag op de spouwmuurisolatie offerte is relatief laag

Het voordeel van het isoleren van de spouwmuur, is dat dit relatief goedkoop is en u er veel geld mee kunt besparen. Op de spouwmuurisolatie offerte kunt u terugvinden wat het u gaat kosten om uw spouwmuren te laten isoleren. Dat dit niet zo duur is, komt onder andere door de vrij goedkope materialen die gebruikt worden en doordat het aanbrengen van het isolatiemateriaal niet erg tijdrovend is. In de voegen van de buitenmuur worden namelijk een aantal gaatjes geboord, die in de opening, de spouw, tussen de twee muurdelen in uitkomen. Vervolgens wordt het door u gekozen isolatiemateriaal, door de gaatjes in de spouw gespoten of geblazen. De gaatjes worden weer netjes afgedicht met metselspecie zodat er naderhand niets meer van het gebeuren te zien is. Dit werk is binnen een dag klaar waardoor de arbeidskosten ook meevallen.

Btw verlaging op de spouwmuurisolatie offerte

Als uw huis twee jaar of ouder is en de spouwmuren nog niet zijn geïsoleerd, kunt u in aanmerking komen voor een btw verlaging. Normaal betaalt u 21 procent om uw huis te laten isoleren, maar dit kan verlaagd worden naar slechts 6 procent. Dat scheelt u aanzienlijk in de kosten die u moet maken. Daarnaast kunt u ook bij uw gemeente navragen of zij subsidies verstrekken op het gebied van isolatie. Op de spouwmuurisolatie offerte zullen deze lagere bedragen waarschijnlijk nog niet te zien zijn, maar op de eindrekening zult u het verschil goed kunnen zien.