Vloerisolatie

Vloerisolatie is naast gevelisolatie en dakisolatie een goed
middel om uw woning beter te isoleren. Goede isolatie heeft verschillende voordelen. Het meest bekende voordeel is de besparing die hierbij komt kijken. Naast de besparing op de energiekosten staat vloerisolatie ook bekend om het verhogen van de comfort en het tegengaan van vocht. Het comfort wordt verhoogd doordat het gelijkmatiger warm is in de woning en de tocht afneemt. Geen kou meer die vanuit de kruipruimte komt. Begin met vloerisolatie aanbrengen in uw woning.

Wat is vloerisolatie?

De vloer isoleren heeft verschillende voordelen zoals is omschreven, alleen wat is vloerisolatie nou precies. Veel kou komt vanuit buiten en door de muren komt dit naar binnen. Maar ook uit de bodem komt er veel koude lucht de woning binnen. Veelal zit er een kruipruimte onder het huis, hier komt de koude lucht binnen. Vervolgens zal deze de vloer waar op gelopen wordt afkoelen, dit is geen fijn gevoel. Door de kruipruimte te isoleren is het niet meer mogelijk om de vloer te bereiken.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten vloerisolatie waar voor gekozen kan worden. Allereerst is het afhankelijk van de situatie of de kruipruimte geïsoleerd kan worden of dat een alternatief de oplossing gaat zijn. Het meest effectieve is namelijk om de kruipruimte aan te pakken op het moment dat die er is. Hiervoor is er wel minimaal een ruimte van 35 cm nodig tussen de onderste balk en de bodem.

Vervolgens kunnen er verschillende isolatiematerialen gebruikt worden. De meest gekozen materialen zijn PUR-schuim en isolatiekussens en isolatieplaten. Welke de voorkeur heeft zal afhankelijk zijn van de specifieke situatie. Vraag een isolatie specialist voor advies, dit is mogelijk via onze gratis vergelijking die aan wordt geboden.

Heeft u geen kruipruimte of is het isoleren van deze ruimte niet mogelijk? Dan is het ook mogelijk om de vloer van bovenuit te isoleren. Hiervoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een ondervloer of dektapijt aan te brengen die de vloer zal isoleren. Dit isoleert alleen wel stuk minder goed dan het aanpakken van de kruipruimte.

Hoe hoog liggen de kosten en besparingen?

Een belangrijke vraag tijdens het onderzoek naar vloerisolatie. Als de kosten te hoog zijn of de besparingen te laag, dan is het vaak al niet interessant. Dit is bij vloerisolatie gelukkig totaal niet het geval. De exacte kosten en besparingen zullen heel erg aan de situatie liggen. Voor de kosten zijn de mogelijkheden van isolatie erg belangrijk. Waarbij de stookkosten belangrijk zijn voor de besparingen die de isolatie oplevert.

De kosten schatten wij vaak rond de €30,- a €35,- per vierkante meter. Dit is dan inclusief het materiaal en het laten aanbrengen door een isolatiebedrijf. Natuurlijk kunt u besparen op de kosten van een specialist, enkel het goed laten aanleggen kan schelen in het rendement. Om meer duidelijkheid te krijgen over de kosten die komen kijken bij vloerisolatie, raden wij aan om een gratis vergelijking aan te vragen.

Zie het als een goede investering in zowel het huis als de energierekening. Het is ook mogelijk om geld voor misschien 1% op een spaarrekening te laten staan, maar met vloerisolatie is het rendement vergelijkbaar met 8% op een spaarrekening. Makkelijke keuze dus in plaats van het geld stil te laten staan het te stoppen in de isolatie van de woning. Mogelijk zijn er nog meer manieren om stilstaand geld slim te investeren, denk aan zonnepanelen of het vervangen van een CV-ketel.