Kosten kruipruimte isolatie

Bij het plannen maken voor het beter isoleren van uw woning, zijn de kosten van het isoleren een belangrijke factor. Daarnaast is de terugverdientijd ook iets wat meespeelt in het maken van een keuze. Wanneer u ervoor hebt gekozen om de kruipruimte te isoleren bent u natuurlijk geïnteresseerd in de kosten hiervan. De kosten kruipruimte isolatie zijn van een aantal zaken afhankelijk. De keuze van het materiaal waarmee geïsoleerd wordt, het type woning, of en hoe de kruipruimte bereikbaar is, hoe vochtig de kruipruimte is en het wel of niet aanwezig zijn van ventilatieroosters. De gemiddelde kosten kruipruimte isolatie zijn €20 – €25 per m2. Voor een berekening van de kosten kruipruimte isolatie voor uw huis, is het advies om enkele offertes aan te vragen. Hierdoor kunt u de kosten kruipruimte isolatie vergelijken, en mogelijk kosten besparen.

Type woning

In welk type woning u woont, heeft invloed op de kosten kruipruimte isolatie. Bij een rijtjeshuis is het gemiddelde vloeroppervlak 45 m2 en zal de investering uitkomen op €900 – €1200. Een hoekwoning is gemiddeld 5 m2 groter en de kosten kruipruimte isolatie zullen ongeveer €100 hoger uitvallen. Wanneer u in het bezit bent van een 2 onder 1 kap woning, is het vloeroppervlak meestal wat groter, zo rond de 55 m2. Hierdoor is een investering te verwachten van  €1100 – €1400. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld het grootste vloeroppervlak en de kosten kruipruimte isolatie bedragen ongeveer €1400 – €1800. De kosten kruipruimte isolatie zijn hoger naarmate het vloeroppervlak van de woning groter is.

Verschillende materialen

Doordat het mogelijk is om verschillende materialen te gebruiken bij het isoleren van de kruipruimte, heeft het materiaal gebruik invloed op de kosten kruipruimte isolatie. De meest gebruikte materialen om de kruipruimte te isoleren zijn schelpen, polystreen chips, EPS parels en isolatiematrassen. De hoogte van de kruipruimte heeft invloed op de keuze voor het materiaal. Voor het gebruik van schelpen en polystreen chips is een hoogte nodig van 30 tot 35 cm. Bij het gebruik van isolatiematrassen dient de hoogte minimaal 35 cm te zijn. De EPS parels kunnen met de minste ruimte toe, ongeveer 20 tot 25 cm is de benodigde ruimte hiervoor.

De kosten kruipruimte isolatie zijn het laagst wanneer gebruik wordt gemaakt van EPS parels of isolatiematrassen. Met de polystreen chips zullen de kosten kruipruimte isolatie wat hoger uitvallen en bij het gebruik van schelpen zijn de kosten kruipruimte isolatie het hoogst.

Tijdsduur

Door het aanvragen van verschillende offertes krijgt u een overzicht van de kosten kruipruimte isolatie voor uw woning. Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een isolatiebedrijf, zal uw kruipruimte bekeken worden door het isolatiebedrijf. Zij maken een inschatting van de hoogte en vochtigheidsgraag in de kruipruimte. Ook willen ze weten of er puin in de kruipruimte ligt en of er ventilatieroosters aanwezig zijn. Afhankelijk van alle bevindingen zal er besloten worden welk materiaal er gebruikt gaat worden. Het plaatsen van de kruipruimte isolatie zal maximaal één dag kosten. Het verspreiden van het isolatiemateriaal wordt door bepaalde technieken gedaan. Isolatiematrassen zullen neergelegd worden. De precieze kosten kruipruimte isolatie zijn van veel factoren afhankelijk, hoewel het goed mogelijk is om van te voren een inschatting te maken van de kosten kruipruimte isolatie.