Kosten vloerisolatie

Vloerisolatie is een goede keuze als u besluit uw huis energiezuiniger te maken. Onder uw huis is het vaak koud en vochtig en dit kan door de vloer naar boven trekken. U hebt koude voeten en de verwarming hoger zetten lijkt maar niet te werken. Door de vloer te isoleren, kan de kou en het vocht van onder het huis niet meer uw woning binnendringen. De lucht wordt droger en warmer en ook de temperatuur van uw vloer stijgt met een aantal graden. Een mooie bijkomstigheid is dat de kosten van de vloerisolatie niet heel erg hoog hoeft te zijn en u deze in ongeveer vier of vijf jaar hebt terugverdient door te besparen op de stookkosten. Als u wilt weten hoeveel dit ongeveer voor uw huis zou kosten, kunt u een vloerisolatie offerte aanvragen.

Factoren voor de kosten vloerisolatie

De kosten van de vloerisolatie hangen van een aantal factoren af. Als eerste is het oppervlak van de vloer die geïsoleerd moet worden natuurlijk van groot belang. Daarnaast is het type isolatie en het materiaal een belangrijke factor die de kosten van de vloerisolatie bepaalt. Ook het soort woning speelt mee in de kosten van de vloerisolatie en natuurlijk het arbeidsloon en de btw die u moet betalen. In dit laatste geval kan het zijn dat u in aanmerking komt voor btw verlaging. Dit is een regeling die is ingesteld door de overheid, speciaal voor mensen die hun huis willen laten isoleren. U betaalt dan niet 21 procent, maar slechts 6 procent over de gemaakte arbeidskosten. Bij uw gemeente kunt u ook kijken of zij speciale subsidies verstrekken voor vloerisolatie.

Kosten vloerisolatie afhankelijk van het materiaal

Veelgebruikte materialen om een vloer te isoleren zijn glaswol, steenwol, pir isolatie en purschuim. Voor de kruipruimtes worden vaak isolatiekorrels gebruikt. De kosten van de vloerisolatie zijn mede afhankelijk van het materiaal van uw voorkeur. Pir isolatie en purschuim zijn wat duurder dan de andere materialen, maar ze hebben wel weer goede voordelen. Zo zijn pirplaten ideaal om als bovenvloer te gebruiken, omdat deze hard genoeg zijn om op te lopen. Glas- en steenwol kunnen tegen de onderkant van de vloer aangebracht worden, mits de kruipruimte dit toelaat. De kruipruimte zelf kunt u isoleren door isolatiekorrels op de gehele bodem te strooien. Deze vormen een dichte laag die ervoor zorgt dat water en kou niet naar boven kunnen trekken. Deze laatste drie materialen drukken de kosten van de vloerisolatie weer wat omlaag.

Dubbel op isoleren

Het isoleren van de ondervloer is relatief goedkoop. Het wordt duurder als u de isolatie bovenop moet gaan aanbrengen. Qua isolerende werking maakt het uiteindelijk niet veel uit. Om de vloer extra goed te isoleren, kunt u dit in combinatie met kruipruimte isolatie doen. De kruipruimte wordt warmer en droger en alle koud die daar nog zit, komt niet meer door uw vloer heen. De kosten van de isolatie zullen iets hoger uitvallen, aangezien u twee delen aanpakt, maar u zult ook zien dat u extra veel geld bespaart door deze maatregel.