Kruipruimte isolatie

Veel huizen bezitten een kruipruimte onder het huis. De kruipruimte beslaat vaak het totale oppervlak van de benedenverdieping. In de kruipruimte bevinden zich de verschillende leidingen voor water en elektra. Een kruipruimte is niet verwarmd en bevindt zich ondergronds. Een perfecte plek voor vocht en daarom voor schimmels. Doordat het een ondergrondse ruimte is, is het in de kruipruimte ook koud. Kou en optrekkend vocht leveren een koude vloer op de benedenverdieping op. Daarnaast kan de kou door het leidingwerk het hele huis intrekken. Door het vocht en de schimmels kan de constructie van de woning aangetast worden. Wanneer u kiest voor het aanbrengen van kruipruimte isolatie, krijgen kou en vocht minder kans om de woning binnen te dringen. Daarnaast biedt kruipruimte isolatie bescherming voor de constructie van de woning.

Toepassen van kruipruimte isolatie

Het is op meerdere manieren mogelijk om de kruipruimte isolatie toe te passen. Om hier een goede keuze in te maken wordt er gekeken naar de grootte van de kruipruimte, de vochtigheidsgraad en welke vloer er ligt in de kruipruimte. Belangrijk is natuurlijk ook of er sprake is van schimmel of ongedierte. Als het voor u belangrijk is dat het huis minder vochtig zal zijn na het aanbrengen van de kruipruimte isolatie, zal hier ook rekening mee gehouden worden. Er zijn verschillende materialen mogelijk om kruipruimte isolatie toe te passen. Isolatieparels, isolatieschelpen, isolatiematrassen en isolatiechips zijn de meest gebruikte materialen. Voor het maken van een goede keuze hierin, kunt u zich laten informeren door verschillende isolatiebedrijven.

Rendement van kruipruimte isolatie

De gemiddelde kosten voor kruipruimte isolatie zijn ongeveer €20 per m2, wanneer u het laat doen door een isolatiebedrijf. Door de kruipruimte isolatie kunt u ongeveer €300 per jaar besparen op de energiekosten. Dit geldt voor een vloeroppervlakte van ongeveer 60 m2. Dit houdt in dat de investering voor de kruipruimte isolatie binnen 4 jaar is terug te verdienen. Deze prijzen zijn allemaal schattingen. Voor een exacte berekening die van toepassing is op uw huis is het verstandig om prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Via deze website is het mogelijk om verschillende offertes voor kruipruimte isolatie aan te vragen.

Offerte kruipruimte isolatie

Door het aanvragen van een offerte voor kruipruimte isolatie, krijgt u een duidelijk overzicht van de kosten en de mogelijkheden. Wanneer u een offerte aanvraagt via deze website, worden er offertes voor de kruipruimte isolatie aangevraagd bij meerdere isolatiebedrijven bij u uit de regio. Het aanvragen van een offerte is vrijblijvend en geheel kosteloos. Maak uw keuze niet alleen op basis van de prijs. De goedkoopste prijs is niet altijd het beste voor u. Wees er bewust van dat er niet altijd BTW meegerekend wordt op de offerte. Ook het wel of niet aanwezig zijn van een keurmerk of garantie heeft invloed op uw keuze voor het isolatiebedrijf dat de kruipruimte isolatie bij u mag aanbrengen. Vergelijken is de beste optie, hierdoor kunt u een keuze maken.