Vloerisolatie prijs

Interesse in vloerisolatie, dan zal het ook zeker belangrijkVloerisolatie leggen zijn wat de kosten hiervan zijn. Vervolgens zullen de kosten tegen het rendement worden afgewogen. Om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken is een dergelijke berekening dus essentieel. Voor elke rendement is er namelijk een investering vereist. Gelukkig zijn er wel tips om te besparen op de prijs van vloerisolatie. Een simpele tip is door het aanvragen van een vergelijking. Krijg inzicht in de specifieke kosten voor uw situatie.

Wat bepaald de prijs?

Welke prijs er word gerekend voor vloerisolatie kunnen we schatten op basis van de aantal vierkante meters. Maar buiten de grootte is ook de keuze in het materiaal een onderdeel van de prijs.

De vloerisolatie kan op de volgende punten in prijs verschillen:

  • Onder- (ook wel kruipruimte isolatie) of bovenzijde van de vloer isoleren
  • Houten vloer of stenen vloer
  • Isolatiemateriaal

Aangezien voor iedere situatie andere wensen gelden is het moeilijk om hier een prijs aan te koppelen. Voor een gemiddelde vloerisolatie rekenen wij daarom €30,- per m2. Hierdoor is het maken van een indicatie mogelijk. Enkel het meten van het oppervlak is voldoende om een richtprijs op te zetten. Zo zullen de kosten van 50m2 circa €1.500 bedragen.

Rendement bij vloerisolatie

Bij de voordelen van vloerisolatie zal men vooral spreken over het rendement dat vloerisolatie levert. Dit is natuurlijk een groot voordeel voor de portemonnee en zal de investering terug verdienen. In cijfers levert een vloerisolatie bij een gemiddelde eengezinswoning een besparing van 200 euro op de energiekosten. Dit komt overeen met zo een 7,5% rendement, natuurlijk veel beter dan op de bank. Bijkomend voordeel is het comfort wat een warme vloer biedt.

Alternatieven voor goede isolatie

Naast vloerisolatie zijn er natuurlijk nog meerdereIsolatie door steenwol oppervlaktes die geïsoleerd kunnen worden. Zeker als de woning al isolatie in de vloer of kruipruimte heeft, kan er gekeken worden naar bijvoorbeeld:

  • Dakisolatie
  • Gevelisolatie
  • Raamisolatie
  • Spouwmuurisolatie

Niet zeker van of de woning vloerisolatie bevat? Laat een expert hier naar kijken en mogelijk dat er 1 van bovenstaande isolaties tot de kansen behoort. Om energiekosten te besparen kunnen zonnepanelen ook een investering waard zijn. Genoeg keuzes wanneer u het geld liever niet op de bank heeft staan maar echt goed rendement wilt pakken.

Vergelijk isolatiebedrijven en bespaar!

Ontvangt u graag de kosten voor uw specifieke wensen, dan is het vergelijken de beste optie. Hierdoor krijgt u inzicht en zal er tevens fors bespaard kunnen worden. Binnen ons netwerk van isolatiebedrijven